" />
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Om Vintro kalkmaling

Bruksområder:

bruk vintro kalkmaling på alle slags overflater. Egnet til møbler og interiør.

Vintro kalkmaling er kalkmaling spesielt utviklet med tanke på møbler og interiør. Med en helt spesiell formel fester den godt på alle flater og har en helt unik dekkevne!

Du kan bruke den på metall, glass, tre, plast, keramikk, lakkerte flater, mur, betong  osv. Det er også denne type kalkmaling som er best egnet for å male på tekstil eller skinn. Kjøkkeninnredning, fliser, trapp, dører o.l er den også mye brukt til.

vintro kalkmaling på fliser

Forarbeid:

Vintro kalkmaling fester på alle overflater uten at man trenger å pusse/slipe eller forbehandle de på noen slags måte. Dette er en av hovedårsakene til at den har blitt så utrolig populær.

Vask med salmiakkvann  anbefales, så flaten er ren og fri for fett før du begynner å male. Når det gjelder ubehandlet treverk, gjelder samme prinsipp som ved annen maling; kvistlakk må til der det kan være fare for ”blødning”.

Dekkevne: 

Vintro kalkmaling har en helt enorm dekkevne med 15 m2 per liter kalkmaling. Fargeprøvene/ de små boksene,  dekker inntil 2 m2.  Ett til to strøk vil dekke de aller fleste flater. Dette varierer selvsagt litt i forhold til både typeunderlag og maleteknikk.

Miljø:

Vintro sine produkter er fri for giftstoffer, allergivennlige og miljøvennlige. EU-godkjent til bruk på barneleker og barnerom, og derfor meget godt egnet til innendørs bruk!

Etterbehandling:

Vintro kalkmaling er diffusjonsåpen maling. Det vil si at den bør overflatebehandles for ikke å trekke til seg vann eller fett. Det vil kunne sette merker på den malte flaten.  Sørg for å velge riktig produkt til riktig bruk.

Til etterbehandling av kalkmalte flater, kan du velge mellom Vintro voks, og Vintro lakk.

Settebord malt i flere lag, pusset og vokst blank og mørk voks:

Vintro voks får du både i blank og i mørk, og den mørke er også populær til dekor,  for å få en vintage og litt shabby, antikk stil.

Rustikk kommode malt i fargen Sunflower, og vokset med blank og mørk voks:

Vintro lakk, finnes i matt eller satin, og er fin å bruke på steder som trenger litt mer beskyttelse, eller som ikke er egnet å vokse (for eksempel over bladmetall)  og selv benytter jeg den ofte på innsiden av skuffer og skap, da det går mye fortere, og er en lettere jobb enn om du velger å vokse.

For hardbruksflater, og flater som må tåle mye fukt, er Vintro Extreme matt lakk, anbefalt produkt for å gi best mulig beskyttelse og langvarig holdbarhet. Eksempler på slike flater kan være kjøkkenbenk, gulv, hagemøbler etc.

Benkeplate med Vintro kalkmaling i fargen Valentine, lakkert med Vintro Extreme lakk for best mulig beskyttelse:

Utvalg

Vintro kalkmaling har et godt utvalg for de fleste formål, og finnes i 45 forskjellige farger. Alle 45 fargene får du kjøpt bokser på 1 liter, som dekker 15 m2, og i 125 ml, som dekker 2 m2.

Vintro Metallic får du i fargene gull, sølv og rosègull, og kan brukes både til heldekkende prosjekter, eller til dekor i kombinasjon med Vintro kalkmaling.

Vintro Metallic i kombinasjon med Vintro kalkmaling på fliser:

Vintro Metallic trenger ingen etterbehandling, og gir en ganske sterk og hardfør overflate. Men til spesielt utsatte steder, har jeg selv ofte valgt å bruke ett strøk med Vintro Extreme lakk over, for å være på den sikre siden. Dette gjelder for eksempel maling av fliser over kjøkkenbenk.


Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre