" />
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

NYBEGYNNERTIPS

Male med kalkmaling

vintro kalkmaling i forskjellige varianter av blått

Her finner du litt grunnleggende informasjon om hvordan du kan bruke kalmaling til oppussing av møbler, interiør og innredning.

- Hva egner den seg til?
- Hvordan går du frem?
- Hva er lurt å tenke på før og etter?
- Enkle tips og forklaringer 


Egenskaper: 

- Naturlige fargepigmenter gir det myke, og matte uttrykket. 
-  Miljøvennlig, naturlig og luktsvak
- Unik formel gir unike festeegenskaper.
- Enorm høy dekkevne pga sitt høye innhold av pigmenter.
- Dekorative egenskaper gir deg mange bruksområder og uttrykk i en og samme boks! 
- Utviklet spesielt for møbler og innredning.
- Testet og anerkjent for sin utrolige holdbarhet.

Vintro kalkmaling er sertifisert og godkjent til bruk både på barnemøbler og leker.

Vintro kalkmaling er sertifisert og godkjent for bruk på barnemøbler og leker

 

Egnet til:

Vintro kalkmaling holder høy kvalitet og er godt egnet til det meste av underlag!

 

- Møbler
- Innredninger på kjøkken og bad
- Barnemøbler 
- Rammer, lamper, pyntegjenstander, hyller og annet interiør i ulike utførelser.
- Bruk den på alle slags flater som metall, mur, treverk, lakkede- og malte flater,    glass, porselen osv.
- Tekstil

 

 

Før maling:

Mye av årsaken til at den har blitt så utrolig populær, er fordi den nesten ikke krever forarbeid som sparkling, grunning, sliping og pussing før man maler. Grundig vask for å fjerne alt av fett og smuss er som regel nok!

Rør godt, også i bunnen!
Konsistensen er veldig tykk. Du kan godt spe den med litt vann om du ønsker den tynnere uten å påvirke andre egenskaper som dekkevne o.l

 

 

Male med kalkmaling - hvordan gå frem:

Denne typen kalkmaling, krever at du tilsetter vann når du maler.

Mengde bestemmes ut ifra hvilket underlag du maler på, og ønsket resultat. 

Fordi det er mineralbaserte fargepigmenter, vil det også være litt forskjell mellom de ulike fargene.

male rusteffekt med kalkmaling

- Et godt råd er å ha en kopp med vann for å duppe penselen i ved siden av malinga.  Da bevarer du produktet best mulig for senere bruk, både med tanke på holdbarhet og ulike bruksområder.
- Dypp penselen i vann, evt ta av noe vann på et kaffefilter før du dupper den i malingsboksen.
- Passe mende vann må du nesten prøve deg fram til, det kommer an på hva slags underlag du maler på og hva du ønsker av tekstur.
- Oppdager du at det blir litt for mye vann for mye er det bare å ta mer maling på penselen.
- Om malinga korner seg, må du bruke litt mer vann.
- Det går fint an å stryke over det du har malt mange ganger med både maling og/eller vann mens du holder på uten å ødelegge noe. 
- Grove underlag krever mer vann enn glatte underlag. 

kalkmaling av ikeahyller

 

Maleverktøy:

I utgangspunktet kan det meste av maleverktøy brukes. Men du vil helt klart se store forskjeller i hva de ulike maleredskapene egner seg til og ikke. Kalkmaling har en annen sammensetning og andre egenskaper enn vanlig vannbasert maling, og oppfører seg også annerledes. For å oppnå de resultatene du er ute etter vil du i mange tilfeller trenge en pensel som er konstruert slik at den holder på de ulike blandingene av kalkmaling og vann. Egnet verktøy til jobben vil hjelpe deg å lettere oppnå de resultatene du ønsker. 

vintro pensler til kalkmaling

 

For å få en grov og litt typisk tekstur som blant annet er mye brukt til å skape en rustikk eller vintage finish, i kombinasjon med mørk voks, anbefaler vi å bruke Vintro pensel med naturbust. Den sørger for å holde godt på maling og vann samtidig som den gir den ønskede teksturen på overflaten.

 Ønsker du slette og glatte resultat, vil du helt klart få de beste resultatene med Vintro syntetiske pensler, som er helt enestående for å få en glatt finish uten tekstur, og den er også helt klart å foretrekke for å oppnå dekkende resultat enklest mulig! Suveren kvalitet du vil sette pris på om du maler jevnlig med kalkmaling, og som holder seg like fin over tid, selv med hyppig bruk og rengjøring! Dette er også helt klart penselen å foretrekke om man liker å leke med ulike effekter, eks; betonglook, patina etc. 

betonglook med kalkmaling

 

Antall strøk og tørketid:

1-2 strøk er som regel nok. For å oppnå heldekkende resultat fortest mulig vil du helt klart ha fordel av å bruke Vintro syntet-pensel fremfor en pensel som ikke er optimal for kalkmaling.

Den tørker så og si mens du maler, men jo større vannmengde, jo lengre tørketid. Romtemperatur vil selvfølgelig påvirke tørketiden. Ofte er den overmalbar så fort den er tørr, men til veldig glatte og utfordrende underlag som f.eks glass, fliser o.l krever den gjerne litt mer tid for å sette seg godt på det første strøket. Gjerne 1-2 dager. Opplever du at malinga "slipper fra underlaget når du går i gang ,med strøk 2, trenger den bare litt lengre tørketid. 

Skal du male flere lag i ulike farger, bør du også la den få nok tørketid mellom strøkene for at fargene ikke skal blande seg.

 

Husk riktig etterbehandling!

vintro voks til forsegling og etterbehandling av flater malt med kalkmaling

 Vintro kalkmaling er utrolig holdbar, men bør absolutt forsegles med voks eller lakk for å sikre et godt og varig resultat. Det at den er diffusjonsåpen, gjør den meget godt egnet til mange ulike ting, men det betyr også at den i de fleste tilfeller vil trenge egnet beskyttelse for et varig og godt resultat uten å trekke til seg flekker fra fukt og fett.  Det gjør du ved å bruke Vintro blank voks eller Vintro lakk.

Det er viktig at den får herde/tørke skikkelig før etterbehandling om den skal sitte godt. Minimum 1 døgn er mitt råd (stuetemp), gjerne 1-2 uker om det er et sted den må tåle litt røffere behandling. Jo hardere bruk, jo lengre herding er en god regel.

 

Ikke fornøyd? Ikke fortvil!

Om du skulle oppleve at du ikke er helt fornøyd når du er ferdig, er det ingen grunn til fortvilelse. Alle Vintros produkter kan brukes om hverandre, så det vil si at når maling/lakk/voks har tørket, er det bare å male over igjen, enten delvis på mindre områder, eller starte helt på nytt med annen farge eller fremgangsmåte. 


 

Oppbevaring og holdbarhet:

- Som annen maling,  skal Vintro kalkmaling oppbevares frostfritt.

- Sørg for å sette lokket godt på, så kan selv åpnede bokser oppbevares på årsvis.